Wielkanoc z restauracją Gaja

Wielkanoc z restauracją Gaja


Nadchodzi radosny czas świąt Wielkanocnych - czas rodzinnych spotkań, odwiedzin przyjaciół, rozmów w gronie bliskich.
Pragnąc uprzyjemnić Państwu ten wyjątkowy czas proponujemy organizację spotkania wielkanocnego w naszej restauracji jak i w Państwa firmie. Zapraszamy do skorzystania z naszej wielkanocnej oferty cateringowej dla odbiorców indywidualnych.

Jak co roku zapewniamy tradycyjne menu wielkanocne oraz świąteczną aranżację sali.

W sprawie szczegółowych informacji prosimy o kontakt z menedżerami naszej restauracji:
Małgorzata Jakimiuk; tel. 22 665-92-96 lub 606-208-324.

MENU WARIANT I

Przystawka:
• Pasztet wielkanocny
• Jajka faszerowane pastą z tuńczykiem
• Mięsa pieczyste
• Sałatka jarzynowa
Zupa:
• Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
Danie gorące:
• Medaliony wieprzowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane
Deser:
• Wielkanocna babka
Dodatki:
• Pieczywo, masło
• Kawa, herbata, soki, woda niegazowa
Cena od osoby 85 zł

MENU WARIANT II
Przystawka:
• Pasztet z kaczki ze świeżo tartym chrzanem i domowymi marynatami
• Jajka faszerowane podane na trzy sposoby
• Schab ze śliwką na chrzanowym musie
• Deska mięs pieczystych
• Sałatka jarzynowa
Zupa:
• Barszcz biały wielkanocny ze świeżo tartym chrzanem
Danie gorące:
• Indyk w sosie żurawinowym, puree ziemniaczane, warzywa blanszowane
Deser:
• Babka wielkanocna, sernik
Dodatki
• Pieczywo, masło
• Kawa, herbata, soki, woda niegazowana
Cena od osoby 105 zł

MENU WARIANT III

Przystawka:

• Pasztet z kaczki z domowymi marynatami
• Jajka faszerowane podane na chrupko z rzeżuchą
• Deska mięs pieczystych domowych
• Sałatka nicejska
Schab faszerowany musem jajeczno-chrzanowym w galarecie Zupa:
Barszcz wielkanocny ze świeżo tartym chrzanem
Danie gorące:
• Kaczka pieczona z żurawiną, kopytkami i modrą kapustą lub Dorsz na szpinakowym gniazdku z dodatkiem opiekanych ziemniaków
Deser:
• Wybór wielkanocnych ciast
Dodatki
• Pieczywo, masło
• Kawa, herbata, soki, woda niegazowana
Cena od osoby 135 zł

Do kożdego zestawu lampka wina - gratis.

Przygotowaliśmy również ofertę cateringową na Państwa indywidualne życzenia.

  • Zakąski zimne :

Pasztet wielkanocny - 45 zł/1 kg
Jaja faszerowane na trzy sposoby - 9 zł/4x 1/2 szt
Filet z indyka w klarownej maladze  - 35zł/0,5 kg
Biała kiełbasa pieczona w kwaśnej kapuście - 45 zł/1 kg 
Nóżki z wieprzowiny w auszpiku  - 25 zł/0,5kg
Schab pieczony ze śliwką  - 45 zł/0,5kg
Karkówka pieczona w ziołach  - 40 zł/0,5kg
Pieczona szynka, peklowana w świeżym czosnku  - 40 zł/0,5kg
Półmisek mięs pieczystych   - 50 zł/0,5kg
Kaczka faszerowana po staropolsku  -40 zł/0,5 kaczki
Pstrąg pieczony w sosie cytrynowym  - 30 zł/1 szt
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - 45 zł/0,5 kg
Sałatka jarzynowa  - 25 zł/0,5 kg
Sałatka wielkanocna z jajkiem, rzodkiewką i serem feta  - 30 zł/0,5kg

  • Zupy:

Barszcz czerwony z pasztecikiem  -  30 zł/1l
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem  - 35 zł/ 1l
Barszcz biały wielkanocny ze świeżo startym chrzanem  -30 zł/ 1l

  • Ciasta:

Baba wielkanocna drożdżowa  - 45 zł/1 sztuka
Babka wielkanocna piaskowa  - 45 zł/1 sztuka
Makowiec z bakaliami  - 45 zł/1 kg
Sernik świąteczny - 45 zł/1 kg
Mazurki świąteczne - karmelowy, czekoladowy, miodowo-orzechowy - 45 zł/ 1 kg

Minimalne zamówienie - 150 zł                                                                                                       
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie, mailowo, lub osobiście.

Do powyższych cen należy doliczyć 8 % podatku VAT. 

 

PHU GAJA S.C

ul. Połczyńska 126
01-304 Warszawa

22 665-92-96
22 665-07-07

gaja@gaja.waw.pl

8+ Bardzo dobrze 1241 recenzji